IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как хляб от древно жито обира класации за иновативни продукти

Биопроизводството е неизбежната алтернатива за българското земеделие, смята Маргарита Добрева, съуправител на софийския хлебозавод „Елиаз“

15:57 | 26.12.11 г. 9
<p>
	Снимка: Investor.bg</p>

Снимка: Investor.bg

Последна актуализация: 00:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 0
Pitashtia
преди 12 години
Единственото предимство е че съдържа по-малко глутен и е по-устойчиво и непретенциозно растение .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 0
Peipan56
преди 12 години
Във Варна преди 25 г. имаше институт за биотехнологии. Приветства иновациите, но хляб се прави с 4ХС над 50. Много ми е интересно с какви хлебопеуарни ка4ества е лимеца.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 0
pasko_p
преди 12 години
Е до някъде четох с интерес но като стигнах до там, че четирите люспи не пропускали радиация...инъф.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
al64ad
преди 12 години
Мноого "древен" тоя сорт бе -има няма 150 години откак е престанал да бде основната житна култура в цяла Европа.То бива,бива реклама ,но чак такива глупости ...................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
Ебльо Еблев
преди 12 години
Въпреки сравнително високата си цена от 1,90 лв. за 300-грамово хлебче .................... Щом е на такава цена значи не е 100% от лимец и обикновеното бяло брашно в него ще преобладава значително . Ще бъде поредната измама .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
Jay Gould
преди 12 години
Изследвайки енергийното поле на лимеца, учените са открили, че то има златна аура, сякаш поема слънчевата енергия при растежа си, обяснява Маргарита Добрева :))))))))))))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
tnm
преди 12 години
Наистина много интересна статия. Налага се да се обадя на професора си по физиология на растенията и да му кажа да коригира лекциите си, свързани с периода на кълняемост с няколко хиляди години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
mehudi
преди 12 години
и цялата хубост на тоз хляб отиде по дяволите, като му наблъскаха консерванти да трае два месеца вместо 4 дни. мъка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
melon
преди 12 години
Много интересем материал! Ще го пробвам хлебчето - сигурно е доста добро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още